30 Juli 2011

Igår firade vi farfars 80-årsdag här på landstället! :> Det var riktigt mysigt - vi började med en vanlig frukost, och sedan gjorde jag och farmor en supergod sallad (som jag tänkte bjuda mina kompisar på när jag är back in Örebro igen!) till lunch alltså. Så himla god var den. Fick världens godaste sås till, från Heinz som var galet mumsig. Perfekt till sallader och till mackor. Kommer göra lyxbaguetter till lunch när skolan börjar, med den såsen ska jag tala om. Längtar nästan efter dem, haha! :'D








Efter lunchen, gjorde vi oss iordning på varsitt håll, bytte kläder och tog en fördrink och åt lite nötter medan vi väntade på taxin. Sedan åkte vi med en taxigubbe som tydligen hade en fru som bodde i Näsbypark eller hur det var. (Där jag gått i skola i högstadiet alltså). Liten värld vi bor i! Vi åt middag på Björnstugan (där jag varit när jag var liten), och jag tog friterad scampi till förrätt, kycklingwok till varmrätt och pecannötsglass till efterrätt. (Tror att det var helt okej val om man ser det ur hälsosynpunkt i alla fall.)





Efter att vi var mätta och belåtna på efterrätter och annat, fick vi vänta på taxin som skulle komma vid niotiden. Vi tittade runt lite på resturanten, och tog sedan taxin (med samma taxigubbe faktiskt!) hem, och spelade Spanska Nätter, som är ett av mina favoritkortspel - all time! Det blir alltid olika varje gång - och det är det som gör det så roligt!





Varmt och soligt

Det har varit sån sjuk värmebölja här uppe idag! Satt och solade lite imorse när det var som varmast - har fått en massa finnar av vattnet här uppe. Verkar som att min hud inte är riktigt van vid källvattnet här, även fast det ska vara "bättre" än det vi har hemma i stan, i Stockholm/Örebro alltså. :> Tog för övrigt lite bilder idag;









27 Juli 2O11

Hej, här kommer en update ifrån mitt landställe! :] Det går helt okej med det internetet jag har fått låna här, och har till och från. Martin (min bror) och jag delar på det. Har tagit en del foton här uppe - så ni får strax se hur fint det är här uppe i Norrland. Idag/imorse var det värmebölja här, men det är som mamma sa: det är bara att vänja sig inför New York. Sitter och kikar på filmen Something's Gotta Give - den är faktiskt supermysig och rekommenderas om ni t.ex. gillar filmer som The Holiday och The Parent Trap. Det är samma regissör som gjort dem nämligen :>

Har en magkänsla av att vi inte kommer att åka till New York. Vet inte varför - men mamma känner den också. Kanske är det så bara för att vi inte åkte förra gången - så tror man liksom att det aldrig kommer att bli av. :( Men vi (och ni) får hålla tummarna för oss att allting klickar denna gång.

(Klicka F5 för den nya designen förresten - ändrade lite - gillar verkligen färgtemat på denna. :> Mys!)





Back to Stockholm

Åh, jag är så dålig på att uppdatera bloggen. Känns som att jag inte har så mycket att skriva om just nu - det händer inte så mycket just nu. Jag pluggar, tränar och cyklar mest om dagarna, så det blir inte så mycket uppdateringar! :c Men idag sticker jag till Stockholm idag, sedan blir det Norrland i ungefär två veckor. Sedan hem till Stockholm igen i några dagar, och sedan blir det NEW YORK äntligen! :> Yaaay!







Fight Club Is Closed

Ah, har precis hittat en ny favorit!;






For autumn

Dessa blusar är så himla fina verkligen. Jag har inte så mycket blusar - jag har mest tshirts och linnen faktiskt. Ska försöka att hitta lite söta sådana till hösten, som man kan matcha ihop med skärp, eller bara som de är. Längtar lite till höstfärgerna faktiskt, de brukar vara rätt snygga! (I och för sig brukar jag ju gå klädd i färggranna kläder året om - men jag tycker nog personligen att färger gör sig bäst på sommaren!)






Today

Var på gymmet idag faktiskt, och körde 40 minuter på crosstrainern. Brände 461 kcal, det tycker jag var riktigt bra gjort av mig, haha - stolt! Blev inga vikter idag, då varken jag, Emma eller Emma var speciellt sugna på det. Emma och jag tog cykeln efter gymmet, och var iväg ungefär en timme. Skönt när det är så varmt - cykling svalkar ju lite i alla fall, haha.

Får se om jag kanske orkar dra upp till gymmet en snabbis imorgon istället, måste ändå gå upp tidigt för att plugga. Får se om det inte blir lite party på lördag ändå - måste bli klar med plugget bara. Segt - men man får tänka på hur skönt det blir sedan när allt är klart!






What's the point?

Alltså, denna låt är så galet bra att gymma till. Att plugga till, och att städa till. Och att borsta tänderna till.






Svar på tal:

Danni: (...) det jag menade var att du har ju ändå ätit & tränat till dig den kroppen du har nu, det är bara du som har valt att bli överviktig. varför banta nu bara för att idealet säger att man skall vara superskinny?

SVAR:

Det handlar inte om att följa ett ideal eller att inte göra det. Det handlar inte om att ställa sig på någon sida och göra ett sådant val. Valet handlar om att försöka att gå ner i vikt eller inte, vilket jag har gjort, som jag nu har hållt på med i två år. Viktnedgången har gått både upp och ner genom de åren, men går bra i stort sett. Har man gått ner nästan 30 kg på två år bör man vara stolt, vilket jag tänker vara.

Jag tror att jag är tillräckligt gammal för att inse att det inte handlar om att bli smal, utan att om att kunna må bra i längden. Jag vill kunna orka mer, bära tyngre saker, kunna springa till bussen utan att bli slutkörd (vilket jag blev för två år sedan), springa en löprunda i skogen om jag så vill, cykla och så vidare. Jag vill få kroppen på insidan att må bra, eftersom att det för mig inte bara handlar om utseendet i detta fall. Utseendet som jag har nu har gjort mig självsäkrare på vem jag är och vem jag vill vara, och vem jag vill bli, men det är inte det viktigaste. Det är bara en bonus.

Att jag är överviktig/på gränsen till överviktig kan bero på omständigheter, men där handlar det inte om ett val. Där handlar det inte bara om vad man stoppar i munnen och äter, utan det är mycket mer än så. Det handlar om träningsvanor, intag (kalorier), hur stora portioner, vardagsmotion, vilja, styrka och fastställande.

I kort tycker jag bara att kommentaren visar på okunskap om viktnedgång, därav detta inlägg. Undrar ni mer, får ni gärna fråga. :]






OOTD

Slänger upp outfiten jag hade på mig när jag och Emma var i stan i söndags (tror jag att det var)! :> Listar grejerna som vanligt nedanför bilden, och är det något ni undrar över, så är det bara att fråga mig.

Idag har jag suttit inne hela dagen, med första dagen på min tjejvecka anländande som ett brev på posten. Usch vad jag hatar denna eviga värk alltså, men men - en vecka i månaden är väl överkomligt - det finns ju säkert dem som har värre med sin tjejvecka än vad jag har. Pluggar hat jag gjort idag också - och jag har skrivit mer (!) än vad jag skulle göra enligt min planering. Har städat lite idag också, tror att jag ska försöka orka pallra mig till gymmet imorgon också - får gå upp tidigt på morgonen, klä på mig och sticka direkt innan frukost eftersom att de stänger klockan 12 på onsdagar :(

Fick min avi för ett tag sedan på sms också - har beställt en ny last med mitt dyra smink som jag ska hämta ut. Tänkte passa på att handla lite, och köpa minst två nya växter medan jag är där uppe - ska bli kul att piffa till lite här hos mig med lite fräscht.

kofta - h&m, linne - new yorker, halsband - albrekts guld (bijoux) treggings - kappahl,
armband - kappahl & gina, ring - new yorker, nagellack - MNY (Åhléns) i färgen #261






Ordered!

De har så galet snygga smycken på Evans, så jag var tvungen att klicka hem detta för ett par dagar sedan! :] Billigt också, eftersom att pundet inte är så farligt högt just nu. Tror att allt detta tillsammans kostade ungefär 120 kronor, inklusive fraktkonstaden för att shippa hit det till Sverige. Ett riktigt kap! :D Klicka er in här!






Today

Idag kommer förmodligen dagen endast att bestå av plugg och chillax. (Vilket fult ord det är, egentligen?) Men vissa dagar orkar man inte någonting, och speciellt inte träna eller så. Lämnade tillbaka en bok idag till biblioteket också, som vi trodde att vi skulle behöva till vårt uppsatsskrivande, men aldrig använde. De hade inte rättat tentan jag skrev heller, så jag får väl plågas av ovisshet i en vecka till :( Suck.

Har räknat ut att jag ska göra 5-6 uppgifter om dagen nu för att hinna klart till på söndagen. Skönt att få undan lite i alla fall. Enligt CSN verkar det som att jag måste skrapa ihop 49 högskolepoäng för att kunna få bidrag i höst, inklusive sommarkursen då (och just nu har jag läst 39 hp). Vilket strul detta är.








Today

Jag och Emma hade taggat hela veckan för denna helg, som skulle späckas med dans och fest. Men eftersom att Örebro ju är en studentstad, så var det inget drag igår någonstans. Så vi tog oss en runda på stan, entrade Frimis, tog oss förskräckta därifrån, spanade in Strömpis och Satin, men kände ingen lust att gå in. Vi kissade på SF, vandrade tillbaka till Frimis, men bestämde oss för att ge upp. Istället käkade vi lite mat på Donken, och satte oss sedan på bussen och somnade innan 3. Tråkigt, men så är det :( Vi får spara oss till en annan helg istället!

Idag blir det nog bara en återhämtningsdag, men lite städ och fix. Kanske lite plugg också. Imorgon tror jag att det blir ett besök i stan, ska lämna tillbaka en kjol som jag köpte i fredags, men som jag inte tyckte passade på mig när jag kom hem :< Så är det ibland, kläder har en tendens att se snygga ut när man provar dem i affären, men inte när man väl kommit hem och testar dem på nytt.





{ Eftersom att min favoritring från New Yorker gick sönder innan sommaren,
fick jag en nyi försenad födelsedagspresent av gulle-Emma! :*
}





Denim

Detta var vad jag hade på mig när jag var i stan förra veckan. I torsdags tror jag bestämt att det var. Ska försöka att hitta ett brunt snyggt skärp att ha till, så att man får lite midja! :]



{ jeanskjorta - h&m, leggings - kappahl, nagellack - maybelline ny,
ringar - cocoo & kappahl + leopardballerinas (syns ej på bilden)
}