Vintagemode bland glasögon

Glasögonbågar i vintage-stil är just nu mycket populära bland hipsters och de som vill ligga steget före när det gäller trender. Nedan reder jag ut varför denna stil har blivit så populär. Modetrender har en tendens att återvända efter några år utanför rampljuset, men få har tagit ett så stort kliv tillbaka in i modevärlden som solglasögon och glasögon med stilar från 50- och 60-talet. Dessa bågar har tidlösa former som gör att vi drömmer oss tillbaka till den gamla goda tiden, till en nostalgisk tidsålder då modet var uppklätt men också mycket lekfullt. Vintage passar både kvinnor och män, oavsett ålder och utseende.
 
Retro eller vintage-inspirerade glasögon och solglasögon är perfekta accessoarer och något du kan använda i många år framöver. Klassiska stilar så som Aviator och Wayfarer är särskilt populära eftersom de passar i princip alla ansiktsformer. De har båda mycket distinkta former; Aviator har normalt tunna metallbågar med droppformade glas medan Wayfarer har mer fyrkantiga glas och bågar i plast. De går att hitta i alla tänkbara färger, framförallt från klassiska märket Ray-Ban som många förknippar med de här stilarna. Även andra märken har modeller som efterliknar dessa, så som Tom Ford, Persol, Marc Jacobs och Giorgio Armani. Även runda solglasögon och cat-eye är en del av retrotrenden. På bilden nedan kan ni se några av de hetaste bågarna just nu.
 
Vilka tycker ni är snyggast av dessa; 1. Ray-Ban Wayfarer 2. Ray-Ban Aviator 3. Tom Ford FT5178 4. Persol PO3007V 5. Tom Ford Nikita 6. Ray-Ban Round Metal?
 Vad heter du?:
Kom ihåg mig?
E-mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv din kommentar här:

Gratis bloggdesigner hittar ni här & Photoshop-tutorials och bloggtips hittar ni här!
All reklam & alla spamkommentarer raderas omgående!