Videoblogg: Roadtrip!

Har äntligen förstått mig på iMovie något bättre än vad jag gjorde igår kväll åtminstone, så nu har jag lyckats klippa ihop det vi filmade när jag och Marcus åkte till Stockholm tillsammans! :} Har ju fortfarande mycket att lära mig förstås i programmet, men det är ju alltid kul att sätta sig in i nya program och lära sig nytt. Speciellt nu när jag har gått med i Mac-familjen. Ska försöka lära mig att göra lite roligare videobloggar så att det blir mer roligt för er att titta på mina videos. Plus att det ju är så himla kul med videoredigering! Tur att man har en pojkvän som är sjukt duktig på typ allting, så jag får väl fråga honom om det uppstår problem på vägen, hihi.
 





Mina födelsedagspresenter

Åh, för er som inte vet om det än så önskade jag mig en Macbook Pro i födelsedagspresent, och tror ni inte att mina föräldrar och min farmor och farfar är så söta så att de bidrar till den så att jag äntligen kan köpa min drömdator? :} Tack så hemskt mycket - detta kom verkligen lägligt med tanke på att min gamla dator faktiskt höll på att falla ihop bokstavligt talat, haha. Sedan fick jag också massvis med påskgodis, rosa uppläggningsskålar, en turkos duschhandduk, te med mangosmak, en rund bricka med rosmönster på, en concealer från Mac, strumpor i söta färger, och så köpte jag senaste numret av Veckorevyn för att ha i bilen att läsa. Är så glad för alla paket - bästa födelsedagen! {  }
 






Dagens workout

Var verkligen perfekt joggingväder idag, så jag passade faktiskt på att springa även fast jag egentligen inte hade någon vidare lust imorse när jag vaknade. Nu sitter jag och längtar efter lunch - är faktiskt riktigt hungrig. Vi ska äta lite påskmat med ägg och prinskorv och lite sådant mumsigt. Det måste man ju få unna sig om man nu varit ute och sprungit? Det gick helt okej med knäna denna gång också, trots att jag försöka att pressa mig själv till att jogga i uppförsbackarna som jag stötte på. Var ute i ungefär en timme och jag fick detta resultat nedan - stolt!
 





Påskhelgen med Marcus & familjen

Har haft en jättemysig dag idag med Marcus och hans familj och min egen familj och ätit påskmiddagar med tårta två dagar i rad nu. Gott gott - men nu blir det ut att motionera imorgon i alla fall. Får hoppas att vädret är på min sida så att det inte blir jobbigt att gå ut och springa, vill inte springa i regn eller så. Men det blir nog bra ska ni se! :} Imorgon ställer vi ju fram klockan också, så då blir det mycket ljusare om kvällarna och vi får längre dagar. Hoppas verkligen inte att det kommer mer snö nu - har hört rykten om det tyvärr - men vi får se vad som händer. Vädret verkar ju ingen kunna förutspå faktiskt, haha! Man får vakna upp och ta dagen som den kommer helt enkelt!
 





Min önskelista

Har ju såklart fixat en liten önskelista till min födelsedag också, eftersom det ju kan vara svårt att hitta på några bra paket ibland. Vet själv hur svårt det var att hitta några bra presenter till Marcus när han fyllde år, men jag gav honom en jeansskjorta, en svart skjorta, och lite kalsonger. Standard att ge bort kanske? Jag tror att han blev glad i alla fall, eller jag vet att han blev glad för dem! :}
 





Videoblogg: Marcus födelsedag!

Måste ladda upp videon som jag och Marcus slängde ihop häromdagen här på bloggen också, för er som inte prenumererar på min Youtube-kanal alltså :} Enjoooy, eller vad man nu ska säga. (Och nej, Marcus är aldrig sådär sur och arg på mig - det bara blev så när vi klippte, hehe.)
 





28 Mars

Har precis lämnat in min hemtenta i skolan, och ska snart upp på gymmet och köra ett monsterpass. Tänkte försöka orka springa på bandet i en hel timme - i intervaller såklart, inte i sträck haha! :} Och sedan blir det att ordna lite olika saker som jag har på min to-do-list för idag alltså. Ikväll ska jag och Marcus sticka hem till hans familj och mysa där tills vi på lördag ska fira min födelsedag. Mysigt att få träffa min söta och fina familj igen, saknar er allihop hur mycket som helst. 
 
Det har gått bra denna månad med kosten, för er som är intresserade av min viktresa. Har inte hänt så mycket i mina mått, mer än att jag vet att jag inte är lika "svullen" längre, men har inte tappat så mycket på vågen mer än något kilo hittills. Jag verkar pendla just nu, så jag känner inte att det är någon idé att väga mig varje dag som jag gjorde tidigare, utan max en gång i veckan för att få se "verkliga" resultat.
 
Jag har försökt träna två till tre gånger i veckan, och jag tror faktiskt att jag har hållt det - förutom denna veckan där jag haft alldeles för mycket i skolan för att ens ha 10 minuter över till någon fritid eller bloggande. Galet! Hoppas på att gymmet idag kan ersätta stresshormonerna med endorfiner istället. Nästa månad kör jag minst lika hårt och hoppas på att bättra på konditionen ytterligare, och får förhoppningsvis då min belöning på vågen också. Håll tummarna!
 





Wanties

Såg nu att jag var godkänd på begreppstentan - yay for me! :} Surfade runt lite på New Look, Nelly och H&M under kvällen och hittade dessa godingar - funderar ganska snart på att göra en beställning till. Skickade efter den turkosa tröjan igår så den borde förhoppningsvis hinna trilla ner i brevlådan innan påsk. Superfin färg - riktigt vårig och passar bra till min annars rätt färglösa garderob. Har ju blivit en hel del grått, vitt och svart på senaste tiden. Fast det är ju rätt fina färger dem med, hehe. :>
 





Todays

Idag i skolan hade vi en begreppstenta på teoretiska begrepp inom PR. Tror i alla fall att jag fick godkänt på den, kanske får ett VG med lite tur! :} Ska till skolan imorgon och plugga lite inför hemtentan så då tänkte jag hämta ut resultatet från begreppstentan. Verkar som att hemtentan ser rätt komplicerad ut, men det går nog att lösa om man är några stycken som pluggar tillsammans!
 
Gick upp på stan med Helene sedan och lunchade på Java - var supergott. Hittade lite småsaker på stan också, ingenting märkvärdigt egentligen men jag kan lägga upp bild imorgon om ni är intresserade. Här kommer i alla fall dagens, och nu ska jag gå och äta lite lätt middag innan jag börjar med lite bloggdesignsbeställningar som får avsluta kvällen vid datorn senare. 
 







New in: Denim shirt

Som jag har letat efter den perfekta jeansskjortan - har tittat överallt, och alla jag har provat har inte passat för modellen varit för snäv över bysten :< Men nu har jag äntligen hittat en som sitter som en smäck - kanske att den är något lång, men slitningen på den och färgen är perfekt! Tacka vet jag New Look - denna hittade jag på rean för en hundralapp ungefär. Snagged it!
 





Superlunch & tentaplugg

Gick bra på gymmet idag - lyckades springa på 9.0 i hastighet med samma intervaller som innan. Dock var det mycket jobbigare att springa så fort, så jag tror att jag kommer att sänka hastigheten till ett lugnare tempo. Har blivit stel och öm i höger knä igen så jag tror att jag måste vara försiktig så att jag inte gör mig illa och överanstränger mig igen.. :< Vill ju verkligen ta mina 4 km på bandet. Får försöka på fredag istället!
 
Gick hem och gjorde världens godaste avocadoröra på grekisk youghurt, taco salsa, en mogen avocado och lite guacamolekrydda. Supergott & uppiggande att ha på mackan till lunch. Får komma ihåg detta till nästa gång jag blir sugen på avocado. Ska sätta mig och plugga om ett tag också, har begreppstenta imorgon att skriva. Håll tummarna att det går bra!
 
- Beställde detta armband från eBay för några veckor sedan och fick det i onsdags; nöjd tjej! -





Bloggdesign: Krispigt och Knaprigt

Igår kväll gjorde jag äntligen klart designen till Krispigt och Knaprigt och det här är resultatet - in och kika mer er! :} Bloggen drivs av två supergulliga tjejer som bloggar om sitt intresse för mat och matlagning, och de ville ha en stilren och mjuk design där fokus för bloggen skulle vara de aptitretande bilderna och recepten.
 





Burton & Depp

Vad skulle jag göra utan eBay? Så många shoppingfynd som jag har gjort där under all tid som jag varit användare går nog inte ens att sätta fingrarna på. Hittade denna t-shirt med Johnny Depp och Tim Burton på häromdagen och blev förälskad direkt och idag klickade jag hem den för runt 150-lappen! :} Hoppas att den trillar ner i brevlådan snart!
 





Woodkid - I Love You

Åh, har ni inte hört den här låten innan så tycker jag verkligen att ni ska ge den en chans och lyssna på den. Supermysig tycker jag - gillar att springa till den eftersom att man lätt börjar fokusera på andra saker än att det är jobbigt att röra på sig. Ni kanske känner igenom honom från trailern till Assassin's Creed Revelations? :} Han är ledspåret till det spelet och var så jag kom i kontakt med honom första gången. Tycker verkligen om hans röst - den är så väldigt speciell och mysig på något sätt. Vad tycker ni?
 





TIGI: Bed Head Small Talk

Gick bra på gymmet idag också när jag sprang - klarade av att springa i flera minuter i sträck utan att stanna och det är ett jättestort framsteg för mig. Kul att det går så fort framåt, konditionsmässigt. Men jag kom inte längre i kilometer idag - bandet stannade på precis samma som senast - 3,79 km. Får vila mig tills på onsdag och försöka slå det då istället, haha! :>
 
Fick min TIGI Bed Head Small Talk idag på posten som jag beställde förra veckan någon gång. Precis i tid, eftersom att den jag har nu precis tagit slut. Fungerar jättebra för mig, även fast man måste försöka massera in produkten i håret och låta den sitta i lite innan man blåser håret torrt. Två pumpar av produkt räcker för min del och håret blir mycket fylligare än utan produkten i. Testa Small Talk och köp den i mini-format innan du köper en full size skulle jag säga. Det är ju inte värt att betala för en produkt som inte fungerar för ens hårtyp; bara ett tips! :}
 





Frukostdags och gymtankar

Hade en jättemysig helg med Mackis. Vi tog det lugnt och pluggade lite båda två och kollade igenom nästan hela fjärde säsongen av Breaking Bad. Spännande som tusan! Har ni inte börjat titta så tycker jag verkligen att ni ska börja så att ni kommer ikapp till säsongsfinalen av säsong fem. Har för mig att premiären är 14 juli i år och det kommer att gå fortare än vad man tror. Sitter och äter frukost nu och tittar på nya avsnitt av Hell's Kitchen, som också är en av mina favoriter att se på tv. Gordon Ramsay är så galet duktig på det han gör - är spännande att se andra kockar försöka driva hans kök på restaurangen :} ..
 
Senare idag blir det att gå upp och springa och försöka ta mina 4 km på 32 minuter. Håll tummarna att jag klarar det den här gången! Ska satsa på mitt mål så att det äntligen händer någonting på vågen. Har stått still nu i snart ett halvår på samma vikt, så jag blir lite frustrerad. Vägde mig idag och fick ett positivt besked trots att jag unnat mig lite gott i helgen. Yay!
 
» Tror att jag kanske kan ha hittat en balans mellan det nyttiga och det goda? Svårt att veta det efter bara två veckor i och för sig. Mina cravings har försvunnit en del i alla fall eftersom jag inte tillåtit mig att äta friterad mat, chips, glass, ostbågar eller lösgodis. Har inte druckit alkohol heller sedan månadsskiftet. Har istället ätit mörk choklad, chilinötter och en färdigpoppad popcorn påse (som bara smakade salt - blä) och druckit massa vatten och te. Och kaffe ibland på morgonen. Och jag är nöjd med det! Jag mår så mycket bättre och känner mig mycket lättare i kroppen, jag orkar mer än vad jag tror när jag tränar/rör på mig och känner mig inte lika seg i kroppen. Progress!
 
- Unnade mig lite nya träningskläder från Gina och H&M; älskar färgerna tillsammans! -





Assassin's Creed IV

"Om det fanns ett tv-spel med ett pirattema skulle jag inte veta var jag skulle ta vägen", tänkte jag när jag såg Assassin's Creed III där man kunde uppleva strider till havs ombord på jättestora skepp. Och så gör Ubisoft ytterligare ett (förhoppningsvis) awesome spel i min favoritserie - Assassin's Creed IV. Jag är taggad till tusen! :> Läste på den här sidan att spelet kommer att lanseras den 29 oktober i år. Kan knappt bärga mig alltså! Ni som spelat AC3 vet precis vad jag menar när jag tror att fyran kommer ha svårt att slå det tredje spelet i ordningen - men av trailern att döma ser det så bra ut det bara kan. 
 
 





Outfit of the day

Ligger på soffan och myser medan Mackis spelar gitarr just nu. Hur mysigt som helst ska jag säga er. Är så glad att jag har honom, hihi. Min lilla myshöna! { } Var och handlade tidigare idag på Willys och gjorde kycklingenchiladas till middag med guccamole och aioli som tillbehör. Blev faktiskt riktigt gott! :} Nu väntar några avsnitt av Breaking Bad innan vi går och lägger oss för idag. Invigde min nya jacka idag - det var inte så farligt kallt senare under dagen faktiskt.
 





Quick progress

Känns skönt att få se såhär snabba resultat på löpbandet! :} Blir peppad till tusen när det är såhär stor skillnad på bara tre dagar. Hoppas verkligen på att kunna ta 4 kilometer nästa gång jag är uppe på gymmet och springer - ska satsa allt jag har då. Nu ska jag snart äta lite lunch och göra mig i ordning - ska träffa Marcus senare idag och laga middag tillsammans. Mysdag med hjärtat! 
 





Memories & old pictures;

Kopplade in min externa hårddisk för att leta efter bilder på mig och en kompis från när vi var mindre, och stötte på alla dessa bilder. Det är så galet svårt att förstå hur fort tiden faktiskt går - man har ju varit med om så mycket bara på några år! :} Tror de flesta håller med mig om att det både hänt bra och dåliga saker. Hittade bilder från min "emo-period" som kanske kunde vara kul att dela med mig igen. Tror att jag har lagt upp några av dessa förut möjligen? Minns inte riktigt. Dessa bilder är från åren 2OO7-2OO8 och min gymnasieperiod alltså.
 
» Finaste, finaste Louie, Amanda, Anton, Steffi, Emma, Clara och Matt-san; ♥ ♥ «
 
 
{ - Tack för alla fina minnen ni har gett mig - tycker det är viktigt att uppmärksamma detta då & då - }





New in: Eco Tools Bronzer Brush

För några dagar sedan fick jag hem denna sminkborste i brevlådan. Beställde den ifrån eBay för en billig peng, men hade ingen aning om att den egentligen var ifrån Eco Tools som ni kanske har hört talas om. Jag använder den till min bronzer från Elf, som är en lös bronzer och den fungerar superbra för det ändamålen. Produkten sprids jämnt sålänge man jobbar in produkten i borsten, och eftersom stråna är så mjuka och täta anpassas den till ens egen hudstruktur om ni förstår hur jag menar. Värt köp tycker jag - blev glatt överraskad! :}
 





Powerwalk i vårsolen - mys!

Känns som en bra dag idag - även fast det är rätt kallt ute så skiner ändå solen! Mysigt med vårsol, men någon riktig värme är det inte i Örebro. Synd, men den kommer nog. Man blir så glad av att det äntligen är så ljust ute. Har precis kommit hem från ett besök hos Marcus, och ett besök på skolan och ett besök på Willys - så jag har gått en hel del idag. Är rätt trött faktiskt nu, så jag ska äta lunch och ta det lugnt resten av dagen. Måste börja plugga inför tentan nästa torsdag också... uhh :<
 





Signs you're falling in love:

Hann visst inte skriva något ordentligt inlägg imorse, som jag hade tänkt göra. Tiden blev helt enkelt för knapp! Men så är det ju vissa morgonar, som ni säkert också vet, haha! :} Men jag tänkte i alla fall dela med mig av denna söta bild som jag hittade på weheartit för någon dag sedan. Supersöt! 
 
Måste också säga grattis till min mamma som fyller år idag! Hoppas att du får en mysig födelsedag och hoppas att du läser detta! :} Längtar tills i påsk när vi ses alla igen till min födelsedag - iiiih. Snart 23 år gammal. Fast det känns bra vill jag lova.
 





11 mars

Ska snart gå till skolan och plugga inför seminariet på onsdag! :} Hoppas att det kommer att gå bra, men det gör det nog. Får se om det kan bli något bra av PR-fallet som vi ska lösa och presentera. Vet inte riktigt hur resten av dagen ser ut - kanske går hem till Mackis sen och pussas lite, eller går upp till gymmet. Jag tror att jag behöver en vilodag idag, åtminstone från gymmet. Kör på min shred istället senare ikväll, det får räcka för idag. Let's do eet.
 





Céline Paris

Hittade äntligen den ombloggade Celine Paris t-shirten igår kväll på eBay, så det blev faktiskt en beställning! :} Hoppas på att det går fort att få hem den och att den sitter bra på också. Ska försöka få tag i en svart också, men den verkar vara slutsåld hos alla säljare som jag har klickat mig in på. Synd, men det är bara att fortsätta leta!
 





Färdig design åt Annelie

Gjorde klart en bloggdesign åt Annelie i eftermiddags också! :} Hon ville ha en mjuk, stilren design med lugna färger där bilderna som publicerades skulle vara dem som fokus för bloggen. En mamma-blogg med andra ord. Gick superlätt att designa åt denna söta tjej, och detta var ett riktigt roligt projekt att få göra! Kika in på bloggen här!
 
 





9 Mars: C-uppsatsinlämning

Åhh, det är så skönt att vara helt klara med c-uppsatsen. Idag gjorde vi de sista ändringarna som vi tog upp vid examinationen och jag skickade nyss in den färdiga uppsatsen. Kan inte beskriva hur jag känner just nu - jag har ju faktiskt en examen här om jag så vill ta en! Är galet stolt över hur mycket jag lärt mig och vad jag presterat under mina snart fyra år här på Örebro Universitet. Undrar lite vad som kommer att hända nu? Men vi får se - det finns alltid något spännande att göra.
 
Imorgon ska jag träffa Mackis igen, men innan det ska jag göra min fjärde dag av min 30 day shred. Var också uppe och sprang lite idag på gymmet - gick bra och jag känner mig så mycket lättare i kroppen efter bara en vecka. Ska köpa mig ett par skor som jag kan ha utomhus imorgon om vi bestämmer oss för att åka till Marieberg. Supermys, som vanligt. 
 





C-uppsats-seminariet

Verkar ha gått bra för vår c-uppsats ändå! :} På seminariet idag så hade examinatorn inte alls speciellt många anmärkningar, och det känns superskönt. Kanske till och med kan hoppas på ett VG som slutbetyg? Sedan kan jag faktiskt ta min examen som Digital Mediedesigner - äääntligen! Helt galet att faktiskt vara klar med utbildningen redan nu, även fast den tagit lite längre tid än vad jag trodde och vad som är avsatt. Är verkligen stolt över mig själv och arbetet jag lagt ner på allt skrivande.
 
Ikväll kommer Mackis hit och tills dess ska jag svara på lite mail och ordna med lite bloggdesigner. Kommer att bli en bra eftermiddag och kväll tror jag. Imorgon ska vi rätta till c-uppsatsen och sedan skicka in den för betygsättning. Spännade att se det slutgiltiga omdömet!
 





Middagsdags

Idag var jag i skolan först på morgonen på föreläsning, och efter det gick jag hem till Marcus och pussade lite på honom innan jag begav mig hemåt för att luncha. Sen blev det konditionsträning på gymmet en timme, och det var så himla jobbigt. Är alldeles för trött efter en skoldag för att jag ska kunna orka med ett sådant pass. Men lite över 800 kalorier brände jag minsan - det är grejer det! Är fortfarande helt mör i benen några timmar efter, och nu blir det kycklingfajitas till middag.
 
Senare ikväll ska jag läsa igenom c-uppsatsen vi ska opponera på imorgon, och sedan blir det att sova. Vill vara utvilad till seminariet imorgon när vi får reda på om vår uppsats är fullständig eller behöver ordnas innan vi kan få vårt betyg på den. Hoppas verkligen på ett VG, men jag tror väl att G är mer rimligt kanske. Vi får se helt enkelt!
 





Today

Idag måste jag börja plugga inför seminariet vi ska ha på kursen. Ska läsa några kapitel i kursboken, och jag som absolut inte tycker om att läsa in information kommer nog att ha jättejobbigt med att ta in så mycket på bara någon vecka. Men jag hoppas att det går bra i alla fall! :} Måste också hinna med tvätten och disken idag, och att handla lite mat senare. Högt tempo hela tiden, men annars blir ju dagarna så tråkiga.
 
- Någon som har lite för många armband kanske, haha? -





Maybelline: Smoky Eyes Mascara

Köpte också mig en ny mascara i veckan och valet föll på denna från Maybelline. Fungerar faktiskt riktigt bra - gillar att den är så himla svart i sin färg. Passar mig bra som gillar sotade ögon, både till fest och till vardags! Ska försöka att lägga upp en före och efter-bild sedan så att ni får se hur den fungerar för mig lite senare hade jag tänkt. Finns på Cubus just nu för 99 kr! :}
 





New in

Jag har inte hunnit visa mitt senaste tillskott i min jackgarderob! :} Hittade denna fina "mocka"-jacka på New Yorker och blev förälskad direkt. Riktigt fin! Passar ju till det mesta, och eftersom jag redan har en skinnjacka så känner jag att jag inte vill köpa ännu en till. Det får helt enkelt bli en annan gång. Jag bara älskar detaljerna på axlarna och på ärmarna, och att den är så enkel i sin utformning. Ska sätta ihop en outfit snart så att ni får se hur den sitter på också.
 





Helgen som varit

Har haft en jättebra helg hittills! :} På torsdagen lämnade vi in den slutgiltiga c-uppsatsen till vår examinator. I fredags var jag och Emma och Erika ute på både Strömpis och på Kåren och hade superroligt. På lördagen, alltså igår, hade jag Sailor Moon-maraton och bara låg i sängen och tog det lugnt. Ibland behöver man verkligen sådana dagar kan jag tala om för er, haha!
 
Idag såg jag också att CSN äntligen beslutat om min ansökan, och jag kommer att få utbetalt i efterskott precis som jag hade önskat. Känns superskönt att det äntligen har löst sig! Och idag kommer dagen att bestå av bloggdesignande, mer Sailor Moon och ikväll kommer Mackis förbi; en perfekt helg alltså! ♥
 
- Heter tekichuu på Instagram för er som inte följer mig där! -