en tillspetsad diné



Kycklingwok a la Takai (1 port.)


- En kyckligfilé
- En tredjedel grön paprika
- En tredjedel röd paprika
- Cashewnötter
- Teriyakisås
- Nudlar (utan smak)
- Salt & peppar
- Flytande margarin eller olivolja.


1. Tärna kyckligen, eller skär den i lagom stora munsbitar. Använd en separat skärbräda och glöm inte att tvätta händerna efteråt!

2. Sätt på stekpannan och häll lite olivolja i den. När den är varm, häll i kycklingbitarna. Låt kycklingen ligga ett tag på en sida och låt den få lite stek-yta (Claras tips!) Ta en stekspade och rör om och flytta runt bitarna, salta och peppra. Skär ett jack i dem och se om dem är klara och sänk värmen.

3. Skär paprikan i munsbitar.

4. Häll upp kyckligen på en tallrik.

5. Fyll en kastrull till hälften med vatten och sätt den på plattan och låt vattnet koka upp. Lägg sedan i nudlarna. Är det snabbnudlar brukar koktiden vara ungefär 3-5 minuter.

6. Häll i lite mer smör/olja i stekpannan och lägg i paprikan med den "runda" sidan neråt. Salta en aning. Låt den bli lite "grillad", vilket går fort! Här gäller det att vara snabba i rörelserna. Häll paprikan över kycklingen.

7. Häll av nudlarna och lägg upp på tallriken tillsammans med kyckligen och paprikan.

8. Ta fram Teriyakisåsen och häll över nudlarna. Tillsätt cashewnötter ovanpå. Voila!




Rebecca♥

Ser gott ut :D

Kommentaren skrevs den: 2009-07-18 at. 20:33:38
Din blogg/hemsida: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Maja

åh, vad det ser gott ut!

Kommentaren skrevs den: 2009-07-21 at. 11:15:07
Din blogg/hemsida: http://prickigananas.blogg.se/
Isabella

MM! Den där maten ser riktigt god ut!

Kommentaren skrevs den: 2009-07-22 at. 13:41:13
Din blogg/hemsida: http://izabellllla.blogg.se/



Vad heter du?:
Kom ihåg mig?
E-mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv din kommentar här:





Gratis bloggdesigner hittar ni här & Photoshop-tutorials och bloggtips hittar ni här!
All reklam & alla spamkommentarer raderas omgående!